300 g meruněk (lze i kompotovaných)
1 lžíce medu
2 lžičky másla
1 lžíce rumu (podle chuti i víc)
250 g mascarpone
1 vanilkový cukr
Griliáš:
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce medu
150 g drcených oříšků
Na ozdobu:
meduňka
kousky griliáše
Meruňky chvíli orestujeme na másle a medu, odstavíme, polijeme rumem a necháme vychladit.Připravíme griliáš – do rendlíku dáme cukr s medem a necháme jej rozpustit. Jakmile začne zlátnout, přidáme oříšky a chvilku vše mícháme. Horkou směs opatrně rozetřeme na pečicí papír a necháme ztuhnout.Mascarpone smícháme s vanilkovým cukrem (můžeme podle chuti vmíchat i trochu medu). Ztuhlý griliáš nalámeme na několik větších kousků, které odložíme stranou na ozdobu, zbytek rozdrtíme paličkou.Do pohárů klademe opakovaně vrstvu griliáše s meruňkami a vrstvu mascarpone. Nakonec poháry ozdobíme velkými kusy griliáše, můžeme osvěžit lístky meduňky nebo nitkami medu.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 04.07.2024 06:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz